Durant dècades, el fenomen OVNI ha generat en tot el món milers d’imatges, testimonis, documentals i investigacions per part d’alguns dels governs més poderosos del planeta.
Els casos més cridaners eren aquells en què els propis investigadors havien pres contacte amb alienígenes, casos de què quedava constància a través de fotografies, i en alguns, fins a documentals. Amb el temps s’ha descobert que estos grans casos no eren més que enganys. Mentides que es van considerar com certes durant molts anys i que, en algunes ocasions, van fer dubtar a la comunitat científica. Vegem alguns dels més representatius
L’àrea 51: potser la meca de tot allò que s’ha relacionat amb OVNIS. Parlem d’una base militar situada en l’estat de Nevada, a 170 quilòmetres de Las Vegas, als EUA. Durant dècades va estar sotmesa a intensa vigilància pel fet que s’afirmava que en el seu interior es trobaven les restes d’un OVNI que es va estavellar en Roswell, Nou Mèxic. Un granger de la zona va assegurar que es va tractar d’un "disc volador", però el que es va estavellar segons diuen fonts governamentals nord-americanes va ser un globus meteorològic. Encara així, estem davant d’un lloc l’existència del qual ha donat lloc a grans teories de conspiració, que els successius governs dels EUA s’han encarregat (no sabem si voluntàriament o no) d’alimentar. S’ha negat la seva existència, s’ha arribat a afirmar que era un lloc d’experimentació amb material extraterrestre, però el que sempre s’ha negat és que dins troben restes de naus d’un altre món i cossos d’alienígenes. Però potser, el que més hi ha fet dubtar de l’àrea 51 ha sigut el següent cas.
L’autòpsia a l’alienígena: el 28 d’agost de 1995 una gravació de 17 minuts de duració va donar la volta al món, al tractar-se d’un vídeo en què es realitzava una autòpsia a un dels alienígenes capturats de l’accident de Roswell. En 2006, el productor de la cinta, Ray Santilli, va assegurar que es tractava d’un engany i va explicar que el supòsit alien estava fet de carn de pollastre.
Centenars de casos OVNI desclassificats en Gran Bretanya: al març de 2009, oficials de la Intel·ligència britànica van examinar conscienciosament centenars de casos OVNI registrats durant dècades. El que estava escrit com "observació OVNI" per part de militars britànics, controladors aeris i particulars, va resultar ser la visita d’avions espia per part dels EUA, dels que no es tenia coneixement.
El "bombarder furtiu": així era conegut el B-2 Spirit, un avió de guerra nord-americana el disseny del qual va provocar que molts el confongueren amb un OVNI. La CIA va estimar al seu dia, que la meitat dels observacions OVNI de les dècades dels 50 i els 60 no eren una altra cosa que aquest tipus d’avions.
L’Esdeveniment de Tunguska: un dels més cridaners i que més investigacions ha generat sense arribar a una conclusió 100% precisa. Una zona de la Sibèria va rebre fa un segle una descàrrega de potència tal que va deixar calcinat un terreny semblant a l’extensió actual de Tòquio. Què ho va provocar? Encara que l’accident d’un platet volador es va mantenir entre les hipòtesis durant un temps, es va descartar. Es remenen diverses possibilitats: un asteroide o una explosió nuclear (els científics estimen que mil vegades més poderosa que la de Hiroshima).
El 'monstre de Montauk: una estranya criatura va ser fotografiada en 2008 en una platja en Montauk, en l’estat de Nova York. La imatge va donar la volta als EUA i molts mitjans es feien eco de les hipòtesis utilitzades sobre aquella estranya criatura: es va dir que era un alien, un experiment de laboratori... però poc de temps després es va saber que un home, que va demanar romandre en l’anonimat havia admès que estava darrere de l’engany.
L’humanoide a Mart: molts es van fer eco d’una curiosa imatge captada per la sonda de la NASA Explorer Spirit, en la que podia apreciar-se una figura que s’assemblava a un ser humà nu caminant per Mart. L’Agència Espacial nord-americana va deixar clar que es tractava d’una roca amb una forma 'capritxosa' provocada per l’erosió. Molts blocs i periòdics sensacionalistes van titular, no obstant això, "hi ha vida a Mart?".
De 20 minutos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada